En af mine kolleger på jobbet vælger altid gulerodskagen, hvis der serveres to kager, (hvor af den ene er en gulerodskage) med ordene “Jeg kan lige så godt nuppe den sunde”.
– Men jeg må desværre skuffe de sarte “sukker-fedt-og-usundt-forskræmte folk”. Denne kageopskrift er IKKE sund, men den er SUPER god og lækker ; )
Det er en af mine favoritter at lave, da jeg altid får ros for den.

I morgen skal den severes for 3 skønne veninder – mon ikke også de synes den er lækker 😉

Opskriften er så “gammel” at jeg ikke længere husker, hvor jeg har den fra – men jeg har også rettet lidt i den undervejs, så måske den bare kan kaldes “en opskrift af Lil” ; )

Du skal bruge:

Kagen:

300 g mørk farin
2 dl majsolie
4 æg
275 g mel
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
350 g revne gulerødder
50 g grofthakkede valnødder

Glasur:

150 g flødeost
100 g smør
200 g flormelis
1 tsk vanillesukker

Rør farinen sammen med olien og pisk æggene i et ad gangen. Pisk til blandingen er lys og cremet.
Bland mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron & kanel og rør det i dejen.
Tilsæt gulerødder & valnødder.

Læg bagepapir i en springform og fyld dejen heri.

Bag kagen ved 185° på nederste rille i 1 time og 20 minutter.

Køl kagen af i formen.

Rør flødeosten med smør, flormelis og vanillesukker til en fin og glat glasur.
– smør glasuren over kagen.

Opbevar kagen koldt, så har den lang holdbarhed 😉



Gulerodskage

 Et godt tip; rist lidt kokus i en pande sammen med en smule sukker, og drys det på kagen. Det smager skønt!
Min kage blev drysset med alm. “købe-krymmel”.

2 Comments on “Den sunde kage”

  1. Ditte Ardal Mortensen
    25. februar 2013 at 14:57 (5 år ago)

    Mmmm… Den glæder jeg mig til at smage;) Elsker gulerodskage…

    Svar
  2. Betina
    25. februar 2013 at 19:30 (5 år ago)

    Mmm det var heller ikke det værste du kunne servere for mig:)

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *