Så er det midt september måned… Sidder tilbage med følelsen af, at sommeren er fløjet forbi i al for hurtig fart, og med ikke helt nok sommerligt vejr i forhold til mine ønsker. Heldigvis blev det dog til en skøn uge i Spanien med et hold venner i juni med skønt sommervejr. Don’t get me wrong, resten af sommeren har også været god og vi har haft nogle skønne feriedage, men mit sind er bare skabt til mere sol, varme og sommer.

Denne uge har dog budt på nogle gode sensommerdage, og nu kan vi se frem til et dejligt efterår med “indehygge” og lys i vinduerne.

Om blot to måneders tid skal vi fejre Idas to-års-fødselsdag, og hos dagplejen bliver Ida ikke længere puttet i barnevognen – er det ikke vildt?

Jeg selv har sværere ved at slippe barnevognen. For det første sover hun stadig dejligt i den og nyder den, samt jeg elsker ideen om, at mine børn sover dejligt og trygt i den friske luft. For det andet synes jeg, at det bliver et vildt skridt, når vi skal skille os af med den barnevogn. Den er blevet “en del af familien” på godt og ondt – og absolut mest godt 🙂

Ud over det faktum, at begge unger har nydt at sove i den, har den også været et super transportmiddel – især efter at de blev til to. Det har været umådelig hyggeligt så meget de har fået ud af hinanden – siddende sammen – på gåture rundt i Øster Bjerregrav, på diverse småturer i Mellerup, i Tivoli, i Djurs Sommerland, i Malmø og mange andre steder.

Nå nok om barnevognen og videre til mine skønne piger… 🙂

Ida er nu 1 år og ca. 10 måneder

Hun er oftest glad, positiv, sød og smilende. Hun elsker at lege med sin storesøster (som stadig nyder at have styringen i legen), men hun kan også lege selv og er især interesseret i sine dukker og i BØGER. Hvis det stod til hende skulle vi læse og synge for hende dagen lang. Men det er HENDE der bladrer og HENDE der bestemmer, hvad vi skal synge og især hvad vi IKKE skal synge. så der bliver tit sagt “nej, nej, nej,nej,nej”, hvis vi syger en sang, som hun ikke vil høre 🙂

Hun er blevet mere bestemt, og siger fra når der er noget hun ikke vil, bl.a. at blive puttet om aftenen. Hun har et stort ordforråd, men bruger den taktik med kun at sige/udtale sidste del/stavelse af ordet. F.eks. Elefant = Fant, Tak for Mad = Mad (på trods af at hun også kan sige tak), Pas På = På, Peter Pedal = Dal, Smilla = Milla (en veninde fra dagplejen), Sofia = Fia (en anden veninde fra dagplejen) osv.

Hun er altid høflig og siger pænt “tak” hvis man giver hende noget, giver hende tøj på, løfter hende op osv.

Hun er en MOR pige, og vil helst at jeg er i nærheden konstant, men hvis jeg ikke er i syne så nyder hun også samvær med sin far, mormor og mange andre i stor stil.

Hun elsker at gå i dagpleje, nyder både dagplejemoderen og de tre andre piger, som hun går sammen med; Sofia, Smilla & Alba.

IMG_3294 IMG_2840

På sommerferie hos farmor & farfar i Malmö // En dejlig sommerpige på stranden i Århus

Maja er nu 3 år og ca. 8 måneder

Maja kan være snusfornuftig, klog, opmærksom og skarp, når hun lige er i humør til det.

Hun lægger mærke til de mindste detaljer, som f.eks. mors nye øreringe, vinterdæk på bilen og edderkoppespind i et hjørne af mormors hus. Hun husker alt man fortæller hende og kan gengive næsten alle de sange hun hører. Men hun kan også til tider virke som om hun befinder i et helt anden verden. Når hun er i den verden kan man pege på en tydelig genstand lige foran hende, og hun vil stadig udbryde “hvor?!” Eller man kan sidde og tale til hende længe, enten uden at få svar – eller man får et svar/en kommentar, der tydeligt viser, at hun intet har hørt.

Hun er sød og kærlig og altid yderst gavmild og betænksom. Men hun forstår absolut også at sige fra og markere sig, hvis hun føler sig forurettet.

I børnehaven er Maja en del af et firkløver og leger især med Jonas, Nanna & Signe. Men hun er også super til at lege med alle de andre børn, og jeg ser hende ofte “tage de nye børn i børnehaven under sine vinger”. Hun virker til at nyde sin børnehave i stor stil og det nyder vi absolut.

Hun er meget regelrettet og gør ikke noget hun ikke må. Hvis hun bliver gjort opmærksom på, at hun har gjort noget forkert, reagerer hun voldsomt og bliver meget ulykkelig.

Hun er herudover i “se mig alderen” og er meget opmærksomhedssøgende. De sætninger vi oftest hører derhjemme er “mor, prøv at se mig”, “vil du se hvad jeg kan”, “skal jeg lige prøve at vise dig noget” eller “Skal jeg lige hviske dig noget. 🙂

1 IMG_3042Stolt på hest uden mor & far der holder ved for første gang // Siddende i “skovlen” på en traktor med et stort smil som altid.

IMG_2824 IMG_2628På strandtur ved Moesgård Strand i Århus med mor // Med MolsLinien på vej til Malmö for at besøge farmor & farfar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *